19/08/2015

Italiassa

Ja näin hän on saapunut Italiaan viiden viikon työharjoittelua varten. Toisin sanoen abien kesälomaa on pidennetty viidellä viikolla. Nice.

Saavuimme Firenzen kentälle lauantaina ja teimme sunnuntaina puolikkaan päivän töitä. Tallin omistaja on ruotsalainen ja hän pahoitteli kovasti, kun jouduimme siivoamaan karsinoita ("meillä on vähän pulaa työvoimasta"). Oltiin kaikki kolme vähän että häh, sitähän varten meidät on tänne kuljetettu, mutta ilmeisesti työharjoittelijat ovat täällä yleensä vain pienenä apuna (putsaavat suitsia ja ratsastavat).
   Ratsastamaan pääseminen on kuitenkin tosi jees ja vielä enemmän jees on se, että yksi tallin menestyneimpiä hevosia ratsuttava tahtoi mun ratsastavan muutamia liikutettaviaan hänen tehdessä töitä toisaalla. Olin ihan et win-win, tästä tää lähtee!

Ensivaikutelma tallista oli vähän semmoinen "no okei, aika likaista siellä täällä", mut äkkiäkös siihenkin tottui. Jotenkin SRG:n tallissa vallitsee aina niin tiukka kuri ja järjestys, että rennompaan elämänasenteeseen on vaikea loikata näin äkkiseltään.
  Meidän kämppä joutui kuitenkin supersiivoukseen, koska siellä oli ihan järkyttävän likaista. Siis mä oon itekin välillä ihan supersotkunen, mut herrajestas sitä kärpäsenkakan, kuolleiden ötököiden ja epämääräsen möhnän määrää.. Lattiapinnat on nyt saatu pääpiirteittäin imuroitua ja jääkaappi on pyyhitty kauttaaltaan, mut kyllä siellä työmaata riittää vielä pitkäksi aikaa.. Mm. Kuivauskaapin homeinen alushylly pääsi tiskaukseen ja kalkin + lian peittämä poreamme talon ulkopuolella kuuraukseen. Joudumme todennäköisesti myös pyyhkimään kaikki kaapit ja laatikot, koska nekin haisevat avatessa vähän epämääräisiltä.
   Eniten ihmetyttää, miten paikan päällä kolme viikkoa asuneet kesätyöläiset (2 kpl) ovat pystyneet asumaan kaiken sen törkyisyyden keskellä ilman jatkuvaa oksennusrefleksiä. Katto on myöskin täynnä kärpäsiä, niin kuolleita kuin eläviäkin, ja voi jestas miten rasittavia ne osaavat olla! Öisin ne ovat onneksi aika rauhallisia, mutta päikkäreistä ei kannata edes unelmoida, kun korvan juureen tulee heti pörisemään 2-3 kärpästä.

Kärpästen lisäksi talosta on löytynyt myös peukalon kokoisia hämähäkkejä ja kaikkea muuta mukavaa, mutta imuroinnin jälkeen jäljelle jäivät pääasiassa kärpäset. Katotaan montako niistäkään on jäljellä, kun siivouspakkomielteinen suomalainen käy talon läpi suurennuslasin kanssa.

Mutta takaisin niihin isompiin otuksiin! En oo vielä kerennyt ratsastamaan kauhean montaa hevosta, mutta niidenkin vähäisten perusteella pystyi jo aika selvästi sanomaan päätyneensä estetallille. Onneksi gramaanien käyttö ei täällä ole kuitenkaan vastaavassa suosiossa, kuin Hollannissa, vaan ratsastus on yleisesti ottaen paljon rennompaa. Moni hevonen mm. alkuverrytellään aika pitkässä muodossa (lue: ohjat löysällä laukkaa kentän ympäri) ja niitä ei pressata kovin paljoa. Harvapa niistä paljoa osaakaan, mutta ainakin niiden asennoituminen ratsastajaa ja työntekoa kohtaan tuntuu olevan Hollantia paremmissa uomissa.
   Yksi tosiseikka on se, että maassa vallitseva lämpö tekee useimmista hevosista vähän löysän tuntuisia ratsastaa. Ei sillä, etteikö sitä välillä tahtoisi itsekin vain lysähtää kentän laidalle varjoon huohottamaan, kun aurinko alkaa aamupäivästä nousta kohti korkeuksia. Ehdottomasti lämpimimmillään päivä on kuitenkin joskus kahden ja kuuden välillä, jolloin yleensä vietetäänkin siestaa (12-17). Työharjoittelijat saavat täällä nukkua pitkään, sillä aloitamme työt vasta kahdeksalta. Työntekijät aloittavat seiskalta, mutta tuon extratunnin aikana he lähinnä ruokkivat hevoset ja laittavat niitä kuntoon ratsastajille.

Harjoittelijat ovat kuitenkin apuna 8-12 ja siestan jälkeen vielä pari tuntia (yleensä 17-19). Paljoa tekemistä meille ei kuitenkaan suoda, minkä takia siivoamiselle jääkin reilusti aikaa. Maanantait ovat vapaita ja kävimmekin Firenzessä turistikävelyllä ja aamupalalla - enemmän kuvia tästä tulee myöhemmin, kun saan kotona kytkettyä puhelimen tietokoneeseen.

Nyt mun on kuitenkin aika rientää töihin oleskeluhuoneen sohvalta (tallin maskotti Quadrotto-koira seurana), joten lisää seuraavassa postauksessa. Ciao!

No comments:

Post a Comment