03/10/2014

Pomppuhobune

Lucern
Mä hyppäsin torstaina! Tällä kertaa uhrina toimi Lucern-lahopää, joka on niitä maailman yksinkertaisimpia hevosia. Sen silmistä vaan paistaa sellainen vilpitön typeryys, mutta onneksi se on ratsastettavuudeltaan aika näpsäkkä.
   Tehtävinä toimivat kaksi jumppasarjaa, joiden päätteksi oli pistetty niin sanotusti astetta enemmän nostetta, eli molempien sarjojen lopussa oli okseri. Katoin jo maneesiin saapuessani et edellinen ryhmä onkin hypännyt vähän isompia, mut niihin korkeuksiin puomit sitten jätettiinkin :D.. Onneksi toi Lucern on ihan tosi helppo hypätä ja lisäksi sillä on tuota korkeutta omastakin takaa mukavasti, mikä osiltaan auttoi luottamaan siihen, että kyllä niistä tikuista yli päästään. Okserit olivat korkeudeltaan jotakuinkin metrin molemmin puolin, vaikea sitä oli sieltä ylhäältä sanoa. Ei kuitenkaan pelottanut yhtään! Jotenkin vaan tuntui niin mutkattomalta ja varmalta hypätä, ettei käynyt edes mielessä se mahdollisuus, että menisin yksin sen esteen yli/läpi.

Penty



Tunnin sivuaiheena toimi jossain määrin hyppytekniikka; tulimme yksitellen jumppasarjoille ja analysoimme porukalla hevosten hyppäämistä. Yksi hyppäsi kaula ylhäällä, toinen pitkänä kuin Lapin talvi ja Lucern kuuleman mukaan nopeasti ja aika pyöreästi. Opettajalta sateli kehuja meille, mutta mun mielestä ne kuuluivat kyllä hevoselle, koska mä en tunnetusti oo mikään erityisen lahjakas esteratsastaja :D. Onneksi pääsin helpolla!

Idag (fredag) red jag tre skolhästar och Grace. Koululta mulle suotiin liikutettavaksi ihanat suosikkihevoseni Primo ja Landlux, sekä se oikeasti kiva hevonen Penty. Primo yllätti itseasiassa tänään positiivisesti ja oli ihan eri hevonen, kuin neljä päivää sitten. Landlux oli ihan ok ja Pentyllä oli joku ihme kipittelypäivä, mutta noin pääpiirteittäin kaikki neljä menivät tänään hyvin! Olimme Gracen kanssa valmennuksessakin, mutta valmentajan huomio keskittyi ehkä hitusen enemmän huomisiin koulukisoihin valmistautuvaan kanssaratsukkoon, joten tuo oli enemmänkin sellainen puoliksi itsenäinen tunti. Alkuun laiskotti, mutta loppua kohti Grace parani ihan reippaasti :).

Siihen on syy, miksi käytäväluukut pidetään kiinni :D
Primo oli niin taitava tänään!
Pintskut!
Pitäisi lähetellä SRL:lle jotain viestiä kilpailulupiin liittyen, koska oon vähän kujalla oikeestaan kaikesta. Lueskelin niiden sivuja ja käsitin, että seura- ja aluekisoihin osallistuakseen ei tarvitse erikseen olla yhteydessä, mutta kansallisia varten pitäis saada joku lappu. Ihan lupaava alku olis jo se, että pääsis ylipäätään kisoihin! Vähän hankalaa näin kortittomana päästä yhtään mihinkään, kun monen potentiaalisen kisakaverin autollapa ei ihan noin vaan kahta ponia kiskota. Ehkä mut vielä joku päivä uskaltaa päästää liikenteeseen, siitäkös se riemu vasta ratkeaa.

Niin ja sit tarttis vielä sen autonkin. Säästötiliä availlessa!

No comments:

Post a Comment