29/11/2014

Tyypillistä

Tietenkin se kuvaamaan lupautunut kaveri pystyi juuri perjantaina toimimaan vastikään operoidun kätensä kanssa sen verran, että olikin sitten katsomossa kyyhöttämisen sijasta reippaasti tallivuorossa mukana. Tämähän tarkoitti luonnollisesti, ettei mitään todisteita hypyistämme ole saatavilla.

Ja tietenkin just silloin, kun kaikki meni ihan sairaan hyvin!!

Vierailevana tähtenä toimi siis Robin Ingvarsson, joka kaikessa arvovaltaisuudessan sanoi mulle & Gracelle koko valmennuksen aikana yhden kommentin. Jokaisen tekemämme tehtävän jälkeen oli vain syvä hiljaisuus, ei hyvää tai huonoa kommenttia sitten yhtään mistään :D. Toi yksi huomautus ansaittiin siitä hyvästä, kun tulin eräälle pysty-okseri-linjalle vähän hitaassa laukassa sisään ja lähdin epävarmuuksissani ajamaan Gracea esteiden välillä eteenpäin ja kuuden askeleen välistä tulikin viiden askeleen väli..

Ei siinä toisaalta mitään, oletettavasti hypyt sujuivat sitten ihan hyvin..? Itse olin ihan supertyytyväinen, koska sopivan kirpakka ilma piti Gracenkin hereillä ja pystyin keskittymään vähän muuhunkin, kuin jatkuvaan hoputtamiseen :D. Hyppäsin myös pitkästä aikaa kuolaimien kanssa, koska Grace on viime aikoina jäänyt vähän jumittamaan kuolaimettomilla, vaikka ennen asia on ollut juurikin päinvastoin. Mitä lie tammajuttuja.

Tossa vasemmalla vielä vähän tatsia valmennuksen esteistä. Ekat puoli tuntia keskityimme ihan vaan verryttelemään erilaisilla puomitehtävillä, joilla lähinnä testailtiin, että askelpituutta voi tarpeen mukaan säädellä. Otimme myös parit vastalaukkakaarteet ja ravipuomien avustaman lähestymisen keskimmäiselle pystylle. Yleensä mulla on enemmän tai vähemmän ongelmia ravilähestymisten kanssa, mutta puomien avulla ne sujuivat yllättävän näppärästi!

Aluksi hyppäsimme linjoja siten, että pystyn ja okserin väliin tehtiin voltti keskimmäisen esteen ympäri. Gracelta tuli toi homma kyllä niin rutiinilla, että mä käytännössä vaan vähän kääntelin ja näytin, minkä yli pitää mennä. Voltit jätettiin myöhemmin pois ja tulimme molemmat pitkien sivujen linjat molempiin suuntiin.

Koska viisihenkisestä ryhmästämme löytyi myös yksi hieman hankalampi hevonen, kului noiden tehtävien suorittamiseen oikeastaan melkein koko tunti. Loppuvalmennuksesta tulimme yksitellen vielä pienen radan, jonka aikana pääsimme testaamaan vinoon hyppäämistä. Hyppäsimme ensin vasemmassa kierroksessa diagonaalilinjalla p-p-o ja siitä oikeassa laukassa okseri-pysty linja suoraan, jonka jälkeen vielä kerran diagonaali toiseen suuntaan.

Esteen hyppääminen vinottain ei tuntunut mitenkään erityisen hankalalta. Joku pieni ääni selkärangasta kuitenkin käski suoristamaan ennen oksereita, mikä tuntui olleen ihan hyvä ratkaisu niitä seuranneiden kaarteiden kannalta. Koska emme saaneet tästä(kään) mitään kommenttia, en osaa oikein sanoa, mitä tein oikein ja mitä väärin. Ainakin heppa teki niin kuin halusin, eiks se nyt oo jo aika hyvin :D.

Ehkä R sitten huomasi, että noi oli ainakin Gracelle aika helppoja tehtäviä. Verkassa hän sanoi usein vain parin toiston jälkeen, että sille riittää. Eipä sekään haittaa, säästyypähän turhilta hypyiltä tms :D.

-------------------------------

Tänään Grace pääsi ensin tunnin mittaiselle maastokävelylle / -hölköttelylle, vaikka maastoon ei vissiin sais lähteä täällä yksin.. Suunnilleen jokainen tekee niin anyways, joten omaan arviointikykyyni luottaen lähdin vain reippaasti raikkaaseen ulkoilmaan hurjan villieläimeni kanssa ;).
  Maaston jälkeen siirryimme maneesiin ja otimme pitkästä aikaa vähän laukkaintervallia. Oli varmaan melkoinen näky, kun yksi painaa kuolaimettomilla reipastahtista laukkaa ympäri hallia ja yrittää epätoivosesti pysyä kevyessä istunnassa koulusatulassaan, vaikka pohkeet huutaa hoosiannaa :D. Ihan hyvin nous kaakilla kuitenkin hiki pintaan, pääsipähän pienelle pesullekin sen jälkeen. Olin juoninut tota pesua jo vähän pidempään, mut hyvä kun tuli vihdoinkin joku oikee "syy" tehä sekin pois alta. Yleensä Grace ei hikoa paljolti, liekö hyvä kunto vai tehoton liikutus.. En mä tiedä :D.

No joo, huomenna mulla on taas vaihteeks viikonlopputalli ja Gracella kävelypäivä. Ja sit ois vielä muutama essee..

Gracen mielestä mutapolut on kivoja! Varsinkin ne, joiden laidoilla kasvaa sopivan matalia kuusia..

Yks luokkakaveri on Tukholman horse showssa ja se lähetti mulle tän kuvan
tekstillä "från Finland". Noh, kysyin nyt vielä varmistaakseni, ettei vaan sattuis
ratsastajan nimi olemaan Eevamaria :D.. Nipsuhan se siellä!

No comments:

Post a Comment