10/01/2015

Että tuulet puhaltais

Saisivat puhaltaa mun puolesta kyllä vähän hiljempaakin :D. Egon-myrsky riehuu parhaillaan täällä länsirannikolla, voi pojat mikä puhuri! Hengissä kuitenkin ollaan ja hepallakaan ei mee sen hassummin.

Tultuani takaisin Ruotsiin pääsin melkein saman tien koulun tallille töihin. Alun perin mun piti tehdä töitä vaan joku viitisen päivää koko loman aikana, mutta yllättäen moni "sairastui" joululoman huumassa, joten sainkin sitten huitoa talikon varressa vähän enemmän. Kaikki on kuitenkin plussaa mun tilille, joten siinäpähän "sairastavat" nuo mokomat laiskimukset, lälläslää.

Rupesimme hiljattain ottamaan myös hevosia takaisin liikutukseen ja kävinkin ratsastamassa useampia kopukoita niinä päivinä, kun varsinaisia töitä ei oltu sovittu. Oon ollut viimeisten neljän päivän aikana siis tallilla kellon ympäri, kun olen joko jäänyt töiden jälkeen ratsastamaan Gracea tai liikuttanut niin monta hevosta, että tunnit ovat huvenneet kuin itsekseen. Oli kuitenkin tosi kiva päästä takaisin töihin, toi lomailu oli jotenkin ahdistavaa :D.

 Gracen kanssa ollaan jatkettu normaalisti. Lomalla ei ollut sen vireystilaan sen suurempaa vaikutusta, mutta tuulella kylläkin.. Maneesin toinen pääty rämisee ihan hullun lailla tuulen osuessa siihen, joten Grace nokkelana tammana ottaa usein kauheet slaagit siitä. Ei se toki ainoa ole; olen tainnut nähdä maneesissa yhden ainoan hevosen, joka ei juurikaan noteeraa tuota räminää.

Graaz on saanut mun mielestä vieläkin lisää lihasta kaulaan / takajalkoihin, mutta laihtuminen vaikuttaa vihdoin tasoittuneen. Nyt se muistuttaa vähän enemmän niitä ns. normaalipainoisia hevosia ;). Väkkäreitä laskettuani nostin heinämäärän kahteentoista kiloon, 10kg säilöä ja 2kg kuivaa. Mikäli se alkaa saada liikaa virtaa / lihomaan tuosta heinämäärästä, niin sitten 2kg pois ja vaikka olkiverkko yöksi karsinaan. Tosin se koulun olki on vähän epämääräistä, tiedä uskaltaako sitä syöttää..

Tällä hetkellä Grace syö puol litraa Krafftin Groov 125:a, desin mineraaleja ja puol desiä be-vitskuja. Niin ja näiden lisäksi se 1dl (kuivapaino) melassimössö + biotiini, chevinal+ ja mahd. elektrolyytit. Toimii loistavasti, karva kiiltää ja heppa ei oo sen laiskempi kuin ennenkään (:D). Oikeastaan sillä on vaiheittain jopa liikaa pöllöenergiaa, mutta se liittyy toivottavasti vain tuohon tuuleen..

Aamumaastot on ihan parhaita <3. Siis jos ei sada :D.
Käytiin maailman huipulla
Tossa vielä erittäin hyvä kuva lempparipojasta Lucernista (Erno), joka mm. liiskasi jalkani tänään.
Vitsi kun tän kanssa sais tehdä vähän enemmän töitä.. Siitä tulis varmaan ihan sikamakee, jos sille
pääsis tekemään vähän lihasta. Tai no, alakaulahan siltä jo löytyykin!

No comments:

Post a Comment