15/01/2015

No nyt jänskättää

Päätin kuitenkin, että laitan hakemuksen menemään sen ulkomaille lähdön tiimoilta (v. 9-11). Tietenkään en voi jättää Gracea heitteille sen kolmen viikon ajaksi, joten juttelin Minean kanssa ja saimme ihan päättömän idean :D. Minsku pääsee siis näillä näkymin noiden kolmen viikon ajaksi tänne Ruotsiin asumaan mun kämpillä ja pitämään kaakista + huushollista huolta. Aikamoista, pitää lennättää Suomesta hoitaja hevoselle kun svedut ei kelpaa :D.

Vaihtoehtoina työkohteiden puolesta olisi ainakin Italia, Hollanti ja Tanska. Eniten noista houkuttelee ehkä toi Hollanti, josta kuulin paljon hyvää myös syksyllä siellä olleilta luokkakavereiltani. Toki työ oli kuulema raskasta ja päivät pitkiä, mutta sen ei pitäisi olla este - eikä edes hidaste!

Hollannissa ollut kaverini kertoi kaikkea mielenkiintoista tallin käytännöistä. Hevosia ei esimerkiksi kertaakaan ratsastettu sileällä ilman gramaaneja, vaikka ne olisivat olleet kuinka kilttejä. Tää kyseinen kaverini kysyi sitten kerran, voisiko hän mahdollisesti ratsastaa ilman niitä. Pääratsuttaja oli kuulema katsonut vähän kummaksuen takaisin ja kysynyt vaan että miks, sehän on niin kauheen työlästä ilman :D.. Ei siinä sen kummempaa ongelmaa kuitenkaan ollut, ilmeisesti ei vaan oo tapana tuolla päin maailmaa.

Toinen samassa maassa työskennellyt kaveri oli eri tallilla, mutta meininki oli suunnilleen sama. Hän kertoi, etteivät ne 150-esteitä hyppäävät hevoset mitään pohkeenväistöjä osanneet, vaan niillä oli kaasu, kääntävät avut ja joskus jopa jarru. Laukkakin kai vaihtui jotenkin, mutta siihen se osaaminen sitten päättyikin. Tuolla tallilla hevoset seisoivat paksut loimet yllä lämpimässä tallissa olkipatterin päällä. Kaveri sanoi itsekin hikoilleensa karsinoita siivotessaa, voi vain kuvitella hevosten tunnelmia..

Italiassa ollut kaverini sen sijaan oli myyntitallin sijaan töissä ratsastuskoululla. Hän kertoi päässeensä lähes yksinomaan ratsastamaan ja tallipäivät kuulostivat muutenkin hänen osiltaan tosi rennoilta. Houkuttelevaa kerta kaikkiaan, mutta jotenkin mulla ei oo samanlaista hinkua sinne, kuin näihin pohjoisempiin maihin. Toki jos nyt pizzamaa osuu mun kohdalle, niin en mä vastaankaan laita!

Huh. Aika jännittävää kyllä, toivottavasti mä nyt pääsisin lähtemään johonkin. Todennäköisyydet on tosin aika suuret, koska meidän luokalta yksikään ei vaikuttanut kiinnostuneelta lähtemään uusintakierrokselle.. Jokainen joutuu kuitenkin menemään johonkin työharjoitteluun, mutta noi taitaa sit jäädä tänne Ruotsiin. Aika moni hankki itselleen ylläpitohevosen joululoman aikana, joten sekin lienee yksi syy jättää ulkomaankeikkailu väliin. Yksi Hollannissa ollut kaverini kuitenkin sanoi, että olen tyhmä, mikäli jätän tilaisuuden käyttämättä :D. Lähes jokainen haastattelemani henkilö oli sitä mieltä, ettei kannata jättää väliin, joten näihin mielipiteisiin pohjaten pieni pikavisiitti Eurooppaan painoi vaakakupissa kotiin jääntiä enemmän.

Kiitos Suomen erinomaisen koulutussysteemin mulla ei oo yhtään epävarma olo lähteä jonnekin, missä pitäis pärjätä englannilla. Toihan saattaa olla jopa virkistävää, kun on tässä nyt viimeiset tsiljoona vuotta koittanut papattaa på svenska. Vielä ei oo kuitenkaan mitään papereita täytetty, mutta sen ajattelin hoitaa päiväjärjestyksestä huomenna. Nyt alkaa jännät ajat!

No comments:

Post a Comment