14/01/2015

Kohti kevyempää kättä

Olipas taas loistavasti muotoiltu otsikko :D.

Ikuisuusongelmani, kova käsi, pääsi tänään taas erityistarkkailuun. Lueskelin ennen lounasta ja ratsastusta vaihteeksi vähän Kyran kirjaa ja kävin sivuja läpi suunnilleen suurennuslasin kanssa ettiessäni jotain niksejä tän ongelmani helpottamiseen.

Mun suurin probleema lienee se, että mulla on lähes poikkeuksetta nyrkit auki. Sen lisäksi en "sulje" peukaloilla ohjia käsiini, vaan ne killuvat ainoastaan ns. apuja antavien sormien välissä. Keskityin paljolti näiden seikkojen fixaamiseen ja yritin pitää käsivarret rentoina, koska jään helposti jännittämään niitäkin. Lopputuloksena oli taas vähän tyytyväisempi hevonen ja omakin olo oli paljon rennompi, kun en jännittänyt koko yläkroppaa verenmaku suussa :D.

Päivän aiheena noin muuten toimi itsenäinen haahuilu, eli otimme niin sanotusti väistöt kondikseen ja teimme ravi-laukka-siirtymiä, jotta saimme moottorin käyttöön ja pääsimme lopettamaan hyvään fiilikseen. Semmonen perusliikutus siis, pieni hiki pintaan molemmille!

Koulun suhteen tänään oli vähän tyhjä päivä, koska lukkarit muuttuivat ja tälle päivälle ei osunut mikään niistä kursseista, joita en olis jo lukenut. Tänään tein siis vain talliduunit ja ratsastin Gracen, aika rento meininki. Mietiskelin tosin sitä vaihtoehtoa, että joinaisin noiden "normaalien" ratsastustunnille, jolloin saisin viikkoon yhden ekstravalmennuksen ;).. En tiiä saaks niin tehdä, mut yrittänyttä ei laiteta!

Parin viikon päästä ois taas mahis hakea työharjottelupaikkaa ulkomailta, mutta mä oon edelleenkin vähän skeptinen sen suhteen. Jos pystyn hoitamaan tän pois päiväjärjestyksestä samalla tavalla kuin viimeksi, niin olisin erittäin tyytyväinen. Se ratsastamisen opettelu on kuitenkin mulla aina ykkösenä, joten koululle jääminen olisi yksi tapa varmistaa sen haaveen toteutuminen. Lisäksi mua karmaisee ajatus jättää Graaz tänne kolmeksi viikoksi jonkun muun liikutettavaksi ja hoidettavaksi.. Oltuani joululomalla sen viisi päivää pois tallilta oli Kaakin oikea takanen turvonnut ja lämmin, joten mulla on hieman nihkeä suhtautuminen siihen ideaan.
Niin ja toisaalta täähän on mulle tavallaan ulkomaanharjottelu!

Koululle tuli joululoman aikana taas kaks uutta heppaa, eikä se kamala Primo sittenkään lähtenyt!! Koulun hevosista monella on kuitenkin nyt jotain häikkää, myös toisella niistä uusista elukoista. Primokin oli vielä viime viikolla klinikalla ähkyn takia, mutta ei ihmekään kun katsastaa, millaista säilöä ne syövät.. Ei se pahinta mahdollista ole, mutta aika ällöttävää tavaraa kuitenkin. Salakavalaan tarkasteluuni pohjautuen väitän, että yksäritalliin tuodaan parempia paaleja, kuin koulun talliin. No, yksi vaikuttava tekijä on jo se, ettei monikaan yksärin omistaja suostu syöttämään omituisen hajuista / näköistä heinää, joten turhan takia niitä sinne raahattaisiinkaan. Heinän laadusta annan kyllä täydet pojot Tuomarinkylään, sillä muistan ehkä kerran siellä työskennellessäni heittäneeni pienen siivun homehtunutta heinää lantalaan. Ja siitäkin on jo vuosia.

"Ruokarauha, kiitos!!"


No comments:

Post a Comment