08/09/2014

JES JES JES!!

niin pääsin sille NIU-linjalle!! Tai no, mua varten piti kuulema suunnitella jotain "spesiaalia" tän mun valtaisan kouluttautuneisuuden vuoksi = tuun jatkossa lukemaan kursseja kolmannen vuoden opiskelijoiden kanssa. Ihan sama kenen seurassa tuun noi normikurssit tekemään, toive ratsastustunneista kävi toteen ja hihkun vaan innosta, helpotuksesta ja suoranaisesta riemusta! 

Sovittiin kouluvalkun kanssa näin alustavasti mulle tunnit huomiselle ja perjantaille, väliin mahtuu estetunti. Menin vähän lukkoon kun multa kysyttiin haluunko hypätä vai mennä koulua, mutta onneksi molempiakin voi tehdä :D! Gracen päälle tekee hyvää päästä hyppäämään, koska sen homman kaakki kyllä osaa (eri asia huvittaako)!

Tän mä osaan!
..mut tänään ei kiinnosta!
Asiasta kaalilaatikkoon, se typerä-vajaa-todennäkösesti-rikkinäinen-palohälytin rupes huutamaan puol neljältä yöllä syystä X. Mitään ei siis ollut tulessa, paitsi ehkä mun hermot siinä vaiheessa, kun tosiaankin totesin sen typerän laitteen kiljuvan ihan silkkaa veemäisyyttään. Onnistuin unentokkura-paniikissa repäisemään sen pyörylän katosta sen verran aggressiivisesti, että kappaleiksihan mä sen pistin. Tai ainakin sen tellingin, missä se on tähän asti ollut kiinni.

Oli miten oli, teen asialle jotain piakkoin.. Mikä paloturvallisuus?
Tällä hetkellä se typerä kapistus lojuu teloitettuna jollain pöydällä (= revin patterin irti) ja siinä pysyy kunnes toisin mainitaan. Mä en haluu enää yhtäkään yöllistä sydäriä, kiitos!
Niin tai no, sydäri vai palokaasuihin tukehtuminen, oma valinta. Kyllä mä sen kohta fiksaan, oikeesti.

Tää näyttää aika karulta, mut en oo ikinä tehny niin hyvää ruokaa, kun nää kanat + kuvan ulkopuolelle taktisesti jätetty valmiskastike (:D) ja pakastevihannekset.. Ok, asiaan saattoi vaikuttaa ihan sietämätön nälkä, joka piinas mua koko tän kokkikerhoilun ajan.
Ainiin, unohdin mainita yhden pikkiriikkisen seikan liittyen tämänhetkiseen tallielämään:

Keskuudessamme saattaa liikkua pälvisilsaa. *dramaattinen fanfaari*

Paino sanalla saattaa. Käytännössähän tämä siis tarkoittaa mahdollisimman tehokkaan ennaltaehkäisyn toteuttamista kokeiden tuloksia odotellessa. Toisin sanoen täällä hukutaan Virkoniin ja Hexociliin. Grace on (luojan kiitos) sijoitettu toiveesta niin eristyksiin muista, että ihan helpolla ei varmaan osu meihin.. kop kop. Ihan hanuristahan tää on, kun kaikki pitää desinfioida joka kolmas päivä, tsiisus. Työlästä, kurjaa ja vetistä hommaa, mutta tehdään nyt kiltisti ettei käy vahinko.

Hevoset ohjeistettiin pesemään Virkonilla, mutta kertakokeilu riitti meille ja vaihdoin tyynen eleettömästi Gracen pesuaineeksi Hexocilin. Toi Virkon meinaan kuivattaa ihon aika näppärästi, arvatkaa mitä tapahtuu kun sillä pesee atooppisen hevosen?

Ei se Hexocilkaan varsinaisesti mitenkään kamalan kosteaksi tuon nahkaa jätä, mutta lopputulos oli huomattavasti parempi. Saakohan Virkonilla oikeesti ees pestä hevosia? Niin kuin edes periaatteen tasolla?

Oli miten oli, tämä kärsitään kunnialla läpi! Veikkaisin kuitenkin, ettei tässä ole kyse mistään silsoista, kun joillakin ratsastuskouluhepoilla alun perin havaitut oireet eivät ole siirtyneet muihin hevosiin, vaikka tuntiratsastajat taputtelevat varmaan kaikki koulun hevot peräjälkeen läpi. Aika näyttää. Tai labrakokeet.

No comments:

Post a Comment