10/12/2014

Luukku 10: Postaus tallirotista



Tai siis.. rotta.. koirista.. Rotankokoisista koirista. Kyseessähän ei voi olla kuin kauhukaksikko Alli & Fylli!

Alli ja Fylli ovat kaksi enemmän tai vähemmän näyttely-/jalostushommiin kelpaamatonta jack russell-narttua. Alli on väriltään tricolor ja Fylli ihan perinteinen ruskeevalkonen. Molemmat toimivat pääasiallisina sohvantäytteinä ja aidan vierellä räksyttäjinä, vaikkakin Fyllillä on jonkin verran ToKo-taustaa ja Alli kävi mun kanssa ennen hevosen hankintaa agilityssä.



Aloitetaan kuitenkin siitä pienemmästä, Toto's Tails Fiestasta eli Fyllistä (aka Piipi, Nirpo, Fylperö, Pylli..). Fylli löytyisi varmasti kirjasta nimeltä "maailman yksinkertaisimmat koirat". Sen korvavälissä ei vaan kertakaikkiaan liiku yhtään mitään. Se jahtaa valoja, heijastuksia, Allia ja ilmapalloja. Jos Fylli saa olla tallissa vapaana, se valitsee kaikista lattian neliömetreistä menevänsä lakaisulaitetta työntävän työntekijän eteen. Sama pätee myös pyöriin ja hevosiin, voitaisiinkohan tässä puhua jo järjestelmällisestä itsetuhoisuudesta?

Fylli on räksytyksestään huolimatta vähän arka koira ja se suhtautuu muihin koiriin toisinaan aika varovaisesti. Se rakastaa saunomista, peiton alle leiriytymistä ja muutenkin kaikkea lämmintä, vaikka se onkin noista kahdesta se kylmänkestävämpi.

Fylli on siis tallikoirana maailman ärsyttävin, mutta sohvaperunana ihan paras! Niin ja sit se tekee kaikkea ällöttävää, kuten nuolee ihmisten varpaita ja korvia.. Piipi on Allia vuoden nuorempi ja se ostettiin Allin kaveriksi ja perheen "fylliksi" ;).




Ja sitten on vielä pitkäjalka-Alli eli Riikolan Just Like Star. Alli on ex-agilitykoira ja kaiken kukkuraksi se oli vielä varsin lupaava sellainen. Multa kuitenkin loppui aika hevosen myötä, mut Alli on silti mun official lemppari :D. Se on (ainakin Fylliin verrattuna..) älykäs koira ja sitä on kiva pitää tallilla messissä, kun se ymmärtää väistää kaikkea liikkuvaa.

Allin bravuuri on esteiden hyppimisen lisäksi tulla orava suupielestä roikkuen ovelle. Meidän perheestä kellekään ei oo vielä selvinnyt, miten ihmeessä se saa niitä kiinni! Alli ei oo mikään erityisen nopee koira, mut ehkä se onkin sit se viekkaus.. Onneks räksyttävä idiootti-Fylli pitää yleensä oravat puussa, jolloin hiljaa odottavalta tappaja-Allilta menee viimesetkin mahikset saada niitä revittäväksi.

Alli on pelkoaggressiivinen muita koiria kohtaan, eli jos joku eksyy liian lähelle, niin pepsodentti vilahtaa. Jotkut paimenkoirat (ja tietty naapurin tutut) tekevät poikkeuksen sääntöön, mutta suurin osa vieraista hurtista on sille liikaa. Eipä 8kg koiraa nyt mitään erityisen pahaa jälkeä sais aikaankaan, mut onhan se vähän noloa sanoa et älä päästä haistelemaan :D.. Laumaeläin jne.

Ps. Ilmoitusluontoinen asia: Kouluvalmennus SRG:n hevosella (Lucern) meni tänään ihan maagisen hyvin! Pääsin sen kanssa oikein kunnon flow-tilaan :).

No comments:

Post a Comment