02/12/2014

Luukku 2: Esittelyssä Gracen suku


Muistat hevosen, metkut sen, hypytkin varmaan
vaan suku sen lienee mielessäs harmaa..

Päivän luukussa siis aiheena Gracen (lähi)suku, olkaapa hyvät!


i. Upsilon vd Heffinck

Upsilon on - kuten nimestäkin voinee päätellä - belgialainen puoliverinen, joka on tässä blogissa seikkailevan lapsensa tavoin väritykseltään lihapiirakka ruunikko. Ori on syntynyt vuonna 1997 ja jälkeläisiä siltä löytyy sukupostin mukaan yhdeksän kappaletta, mutta nykyisin siitoskäytössä toimiva Upsilon lienee jo useamman varsan isä.

Upsilon majailee mitä ilmeisimmin tänä päivänä Italiassa siitosorina, mutta on aiemmin kilpaillut jopa GP-tasolla mm. Helsingissä vuonna 2005, jolloin ori sijoittui kahdenneksitoista. Hieman hatarasta italianosaamisestani johtuen en uskalla heitellä enempää väitteitä tuohon lähteeseen perustuen, mutta kehtaan ainakin väittää Gracen pukittelun olevan jossain määrin periytynyttä. Ken ei tätä usko, katsokoot alapuolelta videon Upsilonista esteradalla :D.











ii. Clinton



Tässäpä yksi hevonen, joka ei yleensä esittelyjä kaipaa. Clinton kilpaili belgialaisen ratsastajansa, Dirk Demeersmanin, kanssa mm. vuoden 2004 esteratsastuksen olympialaisissa Ateenassa, jossa he sijoittuivat neljänsiksi. Seuraavana vuonna Clinton liisi samaisen ratsastajan kanssa hopealle Aachenin Gran Prixissä.

Clinton vaikuttaa nykyisin kilpailu-uransa päätyttäkin jalostuksellisesti ja useita sen jälkeläisiä on nähty kansainvälisillä radoilla (mm. Upsilon vd Heffinck, Président, Cornet Obolensky..). Niin ja videon perusteella tuokin otus näyttää tykänneen pukittelusta :D. Kuka noista oikein teettää varsoja?!





e. Pepsi junior

Tästä hevosesta ei ole oikein mitään ihmeellistä sanottavaa. Luulisin sen toimineen koko ikänsä vain siitoshevosena, sillä hevosesta ei löydy juuri lainkaan infoa netistä. Sukupostin mukaan jälkeläisiä on Grace mukaanlukien neljä.

No, ainakin hevosen ilme on tuttu ja Grace on varmaan mutsilleen kateellinen, kun se saa vaan syödä!





ei. Junior STV

Junior on - yllättävää kyllä - kouluhevonen! Hevosella on kilpaillut Anky van Grunsven mm. Pavo Cupissa (nuorten hevosten mestaruus), jonka he voittivat kahtena peräkkäisenä vuonna. He siirtyivät mestaruuksien jälkeen nopeasti GP-luokkiin, mutta Juniorilla ei ollut sijaa Grunsvenin aikatauluissa, minkä seurauksena ori siirtyi Anne van Olstille. Van Olst ei kuitenkaan koskaan kilpaillut Juniorin kanssa kansainvälisellä tasolla ja hevonen siirtyi sittemmin hänen oppilaansa Hans-Peter Minderhoudin ratsastettavaksi.

Junior mitä ilmeisimmin periyttää hyviä ominaisuuksia kouluratsastusta ajatellen, harmi ettei yltänyt ihan Graceen asti ;).

Video Juniorista & Anne van Olstista vuonna 2002:







Sellaista siis, meni näköjään aika orivaltaiseksi tämä :D. Tuossa nyt kuitenkin mielestäni merkittävimmät hevoset sieltä Gracen sukutaulun syövereistä, tämä toi uutta tietoa kyseisistä hevosista mullekin.

Grace sai uudet monot alle ja nyt nousee jalat taas vähän paremmin. Aluksi G tuntui vähän varovaiselta kenkäyksen jälkeen, mutta parani ratsastuksen loppua kohti. Ehkä sillä oli vähän samanlainen fiilis, kuin just kyntensä leikanneella ihmisellä; kaikki tuntuu vähän aikaa oudolta.

Grace sai myös lakritsalta tuoksuvan, mineraaleja sisältävän likitin tuliaisena Tukholman horse showsta, jossa kaverini oli shoppailemassa / katsojana. Kraken meni tosta likitistä ihan sekaisin, ilmeisesti siis maistuu :D. En viitsinyt tosin jättää purnukkaa kovin pitkäksi aikaa lipiteltäväksi, sillä sen kyljessä luki yhden likitin sisältävän kolmen päivän mineraalit..

Kahdeksi sekunniksi oli pakko nostaa pää, ettei villipantteri / muu vastaava uhka pääse yllättämään.
Tämä kuva ennen kenkäystä, Grace koittaa kasvattaa suksia lumettomaan Etelä-Ruotsiin..

Meidän koululla oli käynyt joku pieni skämmi ja meidän luokka (toisen vuosikurssin opiskelijat) pääsimme sovittamaan YO-lakkeja :D. Lakit oli ihan tosi hienoja, laadukkaita ja mun mielestä suht edullisia (halvimmillaan 150kr), mutta vielä oli ehkä hiukkasen aikaista niiden kokeilulle. Noh, hauskaa oli ja ehdoton suosikki oli ns. "festmössan", joka ei kyllä eleganttia ja siistiä lakki ollut nähnytkään.

"Festmössan" :D
c) Jenni Funge
Tää on siis yhden mun luokkalaisen piirtämä, hän vaan ilmoitti
yhtäkkiä et hei mä muuten piirsin sut! :D Tää on niinku swag.

No comments:

Post a Comment